Сладки шишарки

Сладки шишарки Лакомник
Сладки шишарки
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Вероника Зарова, Враца
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
800-1000 г брашно
1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвянe

Всички продукти без брашното се разбъркват с миксер. След като се прибави брашното, се разбърква с дървена лъжица. След това се меси тесто със средна твърдост.

Разточва се кора с дебелина 5 мм и се нарязват ленти с ширина около 2 см. Навиват се около фунийката, като се застъпват леко.

Пече се на 190 градуса в предварително загрята фурна до леко зачервяване. Докато са още топли, се изваждат формичките. След като изстинат, се напълват с крем, който също е охладен.

На крема:

Аз използвах пудинг ванилия, прави се по описания на опаковката начин. Станаха много вкусни и меки.

А за тези от вас, които искат да си направят и крема, ето ви рецептата:

В купа се разбъркват 3 жълтъка и 6 супени лъжици брашно с малко мляко.

В отделен съд - 1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар се слагат да заврят, отстранява се от котлона и на тънка струя се добавят яйчената смес и ванилия.

Върнете на котлона и бъркайте до сгъстяване. Отстранете от котлона и добавете 75 г масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц