Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Бърз немски сладкиш с ябълки / Schneller Apfelkuchen

print icon

products icon Необходими съставки:

  • яйца
    2 броя
  • брашно
    1 1/2 чаена чаша
  • захар
    2/3 чаена чаша
  • краве масло
    2/3 чаена чаша
  • бакпулвер
    1/4 чаена лъжица
  • ванилия
    2 броя
  • ябълки
    3 броя

recipe icon Рецептата:

Сладкишът с ябълки Apfelkuchen е един от най-типичните за немската кухня десерти. Това автоматично означава, че за приготвянето му няма една единствена рецепта, а във всеки регион на страната, или даже във всяка къща се приготвя по различен начин. Предложеният от Супичка вариант на рецепта за немски ябълков сладкиш е една от многото, като следвайки мотото на блога и тази рецепта спада в графата „бързи, лесни и вкусни рецепти”. Немският сладкиш с ябълки се приготвя много бързо и е много подходящ за следобедното кафе.

  1. Първата стъпка от рецептата за бърз немски ябълков сладкиш е подготовката на продуктите. Маслото трябва да е меко, а яйцата предварително извадени от хладилника. След като подготвите маслото и яйцата, пресейте брашното, а ябълките измийте, обелете и нарежете на полумесеци.
  2. Разбийте първо мекото масло със захарта, след което добавете едно по едно яйцата, при непрекъснат разбъркване и накрая, малко по малко, отново при непрекъсната разбиване добавете брашното с бакпулвера.
  3. Получава се плътно кексово тесто. Изсипете тестото в предварително намазана с мазнина форма за печене, след което го разпределете равномерно в нея. Върху тестото наредете плътно нарязаните ябълки.
Печете немския бърз ябълков сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато ябълките леко хлътнат в тестото и сладкишът придобие апетитен златист цвят. 10 минути преди да извадите сладкиша от фурната може да го поръсите с 2 супени лъжици кристална захар за украса.

Рецептата за бърз немски ябълков сладкиш / Schneller Apfelkuchen е изпълнена!
 

notes icon

А какъв друг сладкиш с ябълки може да приготвите? Класика в жанра на сладкишите с ябълки е рецептата за щрудел. Щрудел може да приготвите и с готови кори, а не следвайки рецептата за Виенски щрудел. Побългареният вариант за щрудел с готови кори е баницата с ябълки, която се приготвя бързо и лесно и е подходяща и за вегетарианците и постещите, тъй като не съдържа яйца. Вариация по темата „Баница с ябълки” е рецептата за банички с ябълки и ванилов сос. Малките банички с ябълки са изключително ароматни, а вкусът на ябълките се комбинира чудесно с този на ваниловия сос. Ако обаче имате ябълки, но нямате време и търсите рецепта, която да е с гарантиран успех, то тогава заложете на бързия и лесен кекс с ябълки. Този кекс отговаря на всички изисквания на начинаещите готвачи, както и на домакините, които страдат от липса на време. То се приготвя много бързо, изключително вкусен е и наистина винаги бухва!

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (20 от 54)

Добави коментар
  • Анонимен2013-02-07 04:26:39

    Здравей, Супичке!

    Немския сладкиш изглежда чудесно и с радост бих го приготвила. На снимките виждам, че върху ябълките има поръсена кристална захар. Бих искала да попитам кога се поръсва захарта и съответно какво е количеството Й, както и какъв е диаметъра на тавичката, в която е изпечен сладкиша от снимките?

    Поздрави за чудесния блог и приятна вечер :-)

    • Гисчо2013-02-07 04:32:39

      Аууу, пропуснала съм да напиша за захарта! :) 2 супени лъжици захар 10 минути преди да го извадите от фурната. А диаметърът на моята форма е 20 см :)

    • Oly Renony2013-05-07 02:09:51

      изобщо не си пропуснала да пишеш за захарта, но анонимната госпойца сигурно като чете й се изпотяват очилата и не е видяла края на чудесната ти рецепта, за която ти благодарим от сърце!

    • Гисчо2013-05-07 16:52:53

      Много се радвам, че рецептата ви е харесала! Госпожицета може просто да е пропуснала, което не е никакъв проблем :) Случва се на всеки! :)

      Поздрави!

    • Unknown2016-02-26 23:03:16

      Същата рецепта приготвям и с други плодове-кайсии, праскови, сини сливи, круши, череши и др.Това е любима рецепта на моето семейство

  • Анонимен2013-02-22 19:43:42

    И цялата кухня замириса на ябълков сладкиш :) Много е вкусен и лесен за приготвяне.

    • Гисчо2013-02-22 22:22:58

      Много се радвам, че немският Apfelkuchen Ви е харесал! Наистина се приготвя много лесно, а резултатът е вкусен е един наистина вкусен ябълков сладкиш! :)

  • Yanitsa Grigorova2013-05-18 22:04:57

    https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/253334_602286576448556_1308918514_n.jpg

    Ето така се получи моя, да не говорим колко е вкусен, много благодаря! Всичко от теб се получава винаги прекрасно

    • Гисчо2013-05-18 22:13:02

      Мноооого добре изглежда! Днес се чудех какво бързо и лесно сладкишче да приготвя и ти ми напомни за този любим сладкиш с ябълки! Май това ще е! :D

      Много се радвам, че рецептите ти харесват и се получават! :)

      Поздрави и усмихнат ден!

  • Анонимен2014-03-08 23:19:35

    разбъркването с миксер ли става

    • Гисчо2014-03-09 01:13:58

      Не е необходимо да се ползвва миксер за приготвянето на сладкиша с ябълки, може да разбъркате на ръка!

  • Анонимен2014-10-10 05:25:40

    Здравей отново :) И аз го направих, ухае невероятно, ама нещо моите ябълки хлътнаха в тестото. Затова импровизирах - 10 мин. преди да го извадя от фурната взех, че наредих отгоре още малко ябълки и ги поръсих със захар. ОТК-то го хареса много - каза, че е лек, вкусен и много ароматен! Мерси още веднъж!

    • Гисчо2014-10-10 05:29:53

      Не е проблем и да хлътнат повече в тестото. :) Радвам се, че немският сладкиш с ябълки ви е харесал, аз по принцип съм голям почитател на немските сладкиши и този е един от любимите ми :)

  • Анонимен2014-11-24 23:59:51

    Да се включа и аз - получи се страхотно! Само че аз добавих малко прясно мляко, защото ми се стори, че е много малко сместа за моята тавичка. Бях леко скептична, но изненадата беше много приятна! Благодаря за хубавата рецепта!!!
    Поздрави
    Свилена

    • Гисчо2014-11-25 00:37:27

      Този сладкиш с ябълки е един класически сладкиш, а на класиката може да се разчита ;) Много се радвам, че се получил добре и ви е харесал! :)

  • Страхотно вкусен сладкиш ! Благодарим за рецептата ! След малко ще го правя за четвърти път......този сладкиш се превърна в любим за семейството ни !

    • Гисчо2014-11-25 23:27:42

      Страхотно! Много се радвам, че немският ябълков сладкиш си има и български фенове и то с помощта на рецептата на Супичка! Да ви е сладко! :)

  • Анонимен2015-09-19 00:34:06

    Разбийте маслото със захарта - с миксер ли става това?

    • Гисчо2015-09-19 02:18:15

      С миксер, с вилица, с тел за разбиване... С каквото имате под ръка :)

  • Анонимен2015-09-19 04:48:46

    Здравей, супичке, ще се радвам много, ако публикуваш изпробвана от теб рецепта за немски Zwetschgenkuchen с Hefeteig. Благодаря предварително :)

  • Преслава Начева2015-09-26 23:29:27

    Колко грама е 2\3 чаена чаша масло?/Друг е въпросът,че чаени чаши има различен калибър/вместимост./

    • Гисчо2015-09-27 17:19:51

      1/2 чаена чака е 120 грама - едно стандартно малко пакетче масло, 200 грама е 2/3 чаена чаша :)

  • Анонимен2015-10-21 22:01:16

    Не можах да събера 3те ябълки :( . Вашата тавичка колко см е ?

    • Гисчо2015-10-24 03:30:24

      Явно са били по-големи. Но това не е проблем, важното е сладкишът да е покрит с ябълки :)

  • Анонимен2015-10-27 15:05:22

    Здравейте, направих го, блата стана супер, но ябълките някакси изсъхнаха и се вдървиха, не пуснаха нито аромат нито сок...дали е от сорта ябълки или аз нещо съм объркала???

    • Гисчо2015-10-28 04:16:00

      Може би наистина самите ябълки са били твърде сухи. Сладкишът по принцип не е много си сочен, но не бива и да е много сух :)

  • Десислава2015-11-08 23:53:13

    Този сладкиш, ми е любим от детството ми. Сега се пече във фурната. Благодаря за споделената рецепта! :)

    • Гисчо2015-11-11 06:13:37

      Много подходящ за сезона е сладкишът с ябълки. Сега, когато ябълките са в изобилие е почти задължителен наистина! :)

  • Unknown2016-01-21 22:28:48

    Пробвах го вече няколко пъти и винаги става чудесен.Последният път добавих към тестото една нарязана на парченца ябълка и добавих натрошени орехи. Но не много на ситно за да се усещат. Сладкишът става сочен заради парченцата ябълка. Този ми е един от любимите :)

    • Гисчо2016-01-24 04:17:24

      Вкусни и интересни допълнения! Със сигурност са се вписали много добре в рецептата! :) Радвам се, че Ви харесва!

    • Анонимен2016-03-16 15:50:49

      Чудесен сладкиш, аз набоцках и стафиди накиснати в амарето, а накрая със захарта и малко канела. В тестото настъргах и малко лимонова кора.
      Благодаря за рецептата !

    • Гисчо2016-03-16 16:04:57

      Много се радвам, че рецептата за немски сладкиш с ябълки Ви е харесала! Допълненията звучат вкусно и интересно! :)

  • Криси2016-09-27 20:32:54

    Благодаря за рецептата, Гисчо! Много вкусен, с изкусителен аромат на ванилия и масло и изключително лесно приготвящ се! Моите момчета унищожиха половината само с поглед. Просто се топи в устата! Безкрайни благодарности!

    • Гисчо2016-09-27 20:45:24

      Много е вкусен този немски сладкиш с ябълки! И си е класически! Много се радвам, че се е получил така добре! :)

  • Вили2017-02-04 11:38:05

    може ли да ми кажете в грамаж какво ще рече това 2/3 чаена чаша масло

    • Гисчо2017-02-04 21:56:30

      Около 170 грама краве масло :)

  • Здравейте! И аз да се включа в коментарите - сладкиша е страхотен, но аз май го пекох повечко - по краищата хруска като бисквитка с печена ябълка

    • Гисчо2017-09-29 17:24:27

      Само колко вкусно звучи - бисквитка с печена ябълки! Мммм! Наистина е лесен и вкусен този сладкиш! Чудесна идея е! :)

  • Дес Иванова2017-10-04 11:50:40

    Уникално вкусен и страшно лесен сладкиш! :) Благодаря за рецептата! :)

    • Гисчо2017-10-04 18:43:32

      Лесен и вкусен е този немски сладкиш с ябълки! И винаги се получава така добре! :)

  • Boryana2018-01-18 13:33:42

    Здравей :) Дали ще се получи с банани? Имам под ръка и се чудех дали ще стане добре :)

    • Гисчо2018-01-18 17:35:45

      Честно казано, мисля, че ще остане малко сух. По-добре ги използвайте за приготвянето на обърнат сладкиш с банани, например :)

  • Мария2018-02-19 08:05:02

    Здравей!
    Благодаря за страхотната рецепта :)
    Аз го направих с мед вместо захар и брашно от лимец и се получи невероятно вкусен :)

    • Гисчо2018-02-19 09:53:03

      Апфелкухенът е един от най-вкусните и лесни за приготвяне немски сладкиши. Идеален за кафе или пък за следобедна закуска! :) Много се радвам, че рецептата се е получила така добре! :)

    • Маня2019-09-24 12:31:09

      Нищо не стана. Нито ябълките хлътнъха нито има вкус на Апфелкухен. Живея в Германия. Апфелкухен е съвсем раьличен и няма бърз или бавен. Не може на 300 г брашно само тилкова малко бакпулвер. Хвърлени на боклука продукти труд и ток

  • Nika2018-10-15 20:36:19

    Здравей, страшно съм доволна от страницата ти ! За пореден път се убеждавам , че тук могат да се намерят най - вкусните , лесни и винаги получаващи се рецепти ! Благодаря много за вкусния десерт :) ! Позволих си под ябълките наредени накрая да поставя съвсем тънък слой от с конфитюр - ябълка и канела . Получи се много вкусен десерт сервиран с топка ванилов сладолед ! Поздрави :)

    • Гисчо2018-10-17 21:47:59

      Бързият сладкиш с ябълки е един от най-лесните, любими и класически немски сладкиши :) Наистина заслужа внимание :) Радвам се, че и при Вас се е получил така добре :)

Добави коментар

Име
Коментирай